Nieuwsbrief

Geschreven op 30 mei 2020

Beste leden,

Graag geven we jullie een update van de zaken rondom de regels m.b.t. Corona. Er mag weer meer en dat is goed nieuws. Daarover gaat deze nieuwsbrief. Neem even de tijd om goed door te nemen.

Park en Bruijnerie op 1 juni geopend vanaf 12.00 uur
In een eerder bericht is gemeld dat het park gesloten is op 1 juni, tweede Pinksterdag. Maar wij hebben goed nieuws. De Bruijnerie mag op 1 juni weer open dus dan gaat het park ook open en is iedereen vanaf 12.00 uur welkom. Hans heeft dit met Jessie en Tim hilarisch maar met de juiste boodschap aangekondigd via een filmpje op Facebook.

Het zal er in eerste instantie wat anders uitzien dan normaal. De Bruijnerie is gebonden aan richtlijnen zoals registreren van gasten, gezondheidscheck aan de deur, coronavoorschriften binnen en op het terras en binnen een maximaal aantal gasten van totaal 30 personen.
Als iedereen meewerkt dan zorgt het team van de Bruijnerie er zoals altijd voor dat iedereen het naar de zin heeft en weer kan genieten van een hapje en een drankje.

Openingstijden park en Bruijnerie en speeltijden jeugd en senioren
Na uitgebreide evaluatie hebben wij besloten om weer terug te gaan naar de oude situatie. Even terug in je herinnering: Het park wordt om 9.00 uur geopend en sluit rond middernacht. De senioren kunnen gedurende de openingstijden vrijspelen maar dienen ook rekening te houden met de tijden van de jeugdleden. Lees daarom ook de regels voor het vrijspelen van de jeugd.
De jeugdleden kunnen op doordeweekse dagen van 16.00 uur tot 18.00 uur en woensdag van 13.00 uur tot 18.00 uur en in het weekend vrijspelen. Voor meer informatie over vrijspelen verwijzen wij naar de jeugdpagina op de website via deze link.

ClubApp/Digitaal afhangen
Eerder hebben wij laten weten dat de mogelijkheid bestond dat wij moesten overgaan tot het reserveren van een baan via de ClubApp. Wij kiezen ervoor om hier op dit moment nog geen gebruik van te maken omdat afgelopen weken gebleken is dat er te veel storingen zijn waar wij geen invloed op hebben, dus ook niet kunnen verhelpen. Daarom is besloten om voorlopig het digitale afhangbord te gebruiken.

Maar hier zijn wel regels voor en wij verzoeken iedereen om deze regels na te leven.
Wij zetten ze hieronder nog even op een rijtje:

Fietsen
De fietsen kunnen weer binnen het hek worden geplaatst maar uitsluitend in het fietsenrek. Als het fietsenrek vol is moet je je fiets buiten het hek plaatsen. Laten we het netjes en overzichtelijk houden. Dus ook niet tegen het hek, lantaarnpaal of tegen de muur. Bakfietsen, scooters en brommers zijn niet toegestaan binnen het hek maar moeten buiten het hek geplaatst worden.

Tossavonden
De tossavonden worden voorlopig uitgesteld. Wij vinden het nu nog niet verantwoord om de tossavonden te organiseren. Er zijn te veel pasjes die door de tossmasters in de handen genomen moeten worden en bij het kijken op welke baan je kunt spelen, kan de 1,5 maatregel vanwege de verwachte drukte niet worden gegarandeerd.

Verspreiding vrijspelen
Op maandag- en woensdagavond was het voor de coronatijd altijd erg druk op het park. Dit heeft zich afgelopen week direct weer herhaald. We zijn gewoontemensen en willen zoveel mogelijk op een vaste avond een balletje slaan. Probeer hier eens van af te wijken en spreek op een andere avond af zodat er meer spreiding komt op het park. Vooral nu er op dinsdag en donderdag nog niet getost wordt is er genoeg ruimte om te spelen. Of maak er samen met je tennismaatjes een gezellige vrijdag- of zaterdagavond van op het park. Lekker een partijtje tennissen en daarna gezellig aan de borrel op het terras van de Bruijnerie.

Niet roken op terrassen
Op het grote terras is het al een poosje niet toegestaan om te roken. Vanaf heden is het ook niet toegestaan om op het kleine terras en onder de overkapping te roken. De laatste maatregel is ingesteld in verband met de beperkte zitplaatsen op anderhalve meter afstand.

WFA Open Toernooi
Het WFA toernooi staat gepland van zaterdag 22 augustus t/m zondag 30 augustus. Wij verwachten medio juni uitsluitsel te krijgen van de KNLTB of en hoe wij ons toernooi mogen organiseren.

Competitie
De Voorjaarscompetitie is verschoven naar september/oktober en heet KNLTB Competitie 2020. Alle teams die waren ingedeeld voor de Voorjaarscompetitie zijn door de KNLTB overgeheveld naar deze competitie. Op dit moment inventariseren wij bij de aanvoerders of ze daadwerkelijk willen deelnemen aan deze competitie. Mocht er daarna nog ruimte zijn voor andere teams dan zullen wij de inschrijving voor deze competitie open zetten. Zodra dit bekend is wordt hierover gecommuniceerd.

Clubkampioenschappen
Indien mogelijk zullen de kampioenschappen voor zowel de junioren als de senioren georganiseerd worden in de eerste week van september. Dit betekent wel dat het ouder-kind toernooi op 5 september en het Introduceetoernooi op 6 september komen te vervallen. Uiteraard komen deze toernooien in 2021 weer op de agenda.

Only voor Men toernooi en Ilse voor Haar Kappers dames toernooi
Deze toernooien staan gepland op vrijdagavond 3 juli voor de heren en op zondag 5 juli voor de dames. Goed nieuws! Deze toernooien gaan door en hier kan vanaf heden voor worden ingeschreven. Kijk op de kalender voor meer informatie en om in te schrijven. Voor beide toernooien geldt een maximum aantal deelnemers dus schrijf zo snel mogelijk in want vol = vol.

Jubileumfeest
Het had een geweldig feest moeten worden. Het 55 jarig bestaan van onze vereniging op 26 september 2020. Maar het coronavirus gooide roet in het eten. Met pijn in ons hart moesten wij besluiten om het feest te annuleren. Niemand weet hoe de situatie zich verder ontwikkelt maar we hopen uiteraard dat wij in 2021 wel een feest kunnen organiseren.

Tennisschool Hoogland-Wiers
Tenslotte willen wij de complimenten geven aan de trainers van Tennisschool Hoogland-Wiers. Zij mochten op 4 mei aftrappen met het geven van lessen aan de jeugd. En wat hebben zij dit goed opgepakt. De jeugdleden stonden voor het hek te trappelen om weer te mogen beginnen. Vanaf de eerste dag blije gezichten bij zowel kids als trainers. Trainers, bedankt voor jullie inzet, kinderen en ouders bedankt voor het naleven van het protocol.

Tot zover de laatste berichten vanuit het bestuur. Wij zien gelukkig dat iedereen goed met de richtlijnen omgaat. Complimenten en dank aan iedereen! Wij blijven echter wel vragen om je verantwoordelijkheid te nemen en je aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor jezelf maar ook in het belang van de gezondheid van anderen.

Zo gaan we langzaam maar zeker weer terug naar normaal. Voor nu wensen wij jullie allemaal veel tennisplezier toe. Het weer zit in ieder geval mee.

Sportieve groet,
Bestuur T.V. Kontakt