MENU

Jeugd

Tennisles

LESGROEPEN

Tenniskids (6 t/m 11 jaar)
Afgelopen twee jaar zijn wij bij TV Kontakt bezig met het KNLTB trainingsprogramma “Tenniskids”. Dit is een trainingsprogramma voor jeugd van 6 jaar t/m 11 jaar. Tenniskids werkt met verschillende soorten ballen (zachtere) en verschillende baanlengtes.
Kinderen die namelijk voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse. De rally´s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het langste bezig met ballen rapen. Daarom is Tenniskids zo belangrijk! Een stimulerend Tenniskidsprogramma dat speciaal is ontworpen voor kinderen zal de mogelijkheid bieden tennis op een ´toffe´ manier te leren, tennis is namelijk fun!

Recreatie tennis (11 t/m 17 jaar)
Kinderen die (nog) niet het niveau hebben van de beste kinderen van de club. Je traint eenmaal per week en je mag altijd tennissen tijdens de jeugduren. Je mag ook meedoen aan een aantal toernooien welke georganiseerd wordt.

Competitie tennis (11 t/m 17 jaar)
Hierin worden kinderen ingedeeld die al wat verder gevorderd zijn óf waarvan de trainers denken dat zij op korte termijn aanmerkelijk beter zullen gaan spelen. Kinderen uit deze groep ontvangen in principe een uitnodiging om deel te nemen aan de zomercompetitie.

Selectie tennis (11 t/m 17 jaar)
Bij deze kinderen wordt gestreefd naar het bijbrengen van optimale technische vaardigheden en speltechnisch inzicht. Je traint tweemaal per week en doet mee aan de competitie, conditietraining en ‘n aantal toernooien.

INDELING LESGROEPEN
Voor aanvang van het zomerseizoen en het winterseizoen worden alle jeugdleden door de trainers in overleg met de jeugdcommissie ingedeeld in een van de trainingsgroepen. De lessen voor de jeugdleden worden gegeven van maandag t/m vrijdag vanaf 16.00 uur en op woensdag vanaf 13.00 uur. Enkele weken voordat de trainingen beginnen ontvang je bericht over de dag en het tijdstip waarop je voor de training wordt verwacht. Geeft dat problemen met lesroosters van school of andere sporten die je beoefent, neem dan onmiddellijk contact op met je trainer zodat jullie samen kunnen zoeken naar een oplossing.
Elk jeugdlid mag lessen volgen, dit zit namelijk inbegrepen bij de contributie van het jaarlidmaatschap van een jeugdlid van TV Kontakt. Het is dus zonde van het geld, als je niet naar de lessen komt.
De trainers bepalen samen met de Commissie Jeugd wie er in de selectiegroep en de competitiegroep worden opgenomen. Kinderen uit de selectiegroep zijn o.a. verplicht in de zomer ook competitie te spelen en deel te nemen aan diverse toernooien, waaronder in ieder geval ons eigen Intersport Kennemer Jeugdranglijst toernooi.

TENNISSCHOOL
Alle tennislessen voor de jeugd worden verzorgd door Tennisschool Hoogland/Wiers. Deze tennisschool bestaat uit Tim Wiers en Rick Hoogland. Deze twee jonge enthousiaste trainers hebben enorm veel zin om aankomend seizoen om hun tennis-kennis met jullie te delen en hiermee de basis en/of je tennisspel te verbeteren. Jij wilt toch ook de nieuwe Federer worden?
Kijk voor meer informatie over Tennisschool Hoogland-Wiers op website: www.tennisschoolhooglandwiers.nl.
Contactgegevens:
 Telefoon: 06-22943341 – Rick Hoogland en 06-53965435 – Tim Wiers
 Email: info@tennisschoolhooglandwiers.nl