MENU

16-07-2018 Views: 840 Commissie Recreatie

Ilse voor Haar Kappers Toernooi

Verslag, foto’s en Ploegmaats!

Een topdag op zondag 8 juli, het jaarlijkse Ilse voor Haar Kappers Toernooi. Maar liefst 64 dames die zin hadden in een potje tennis, doldwaze spelletjes, massages en geld uitgeven aan de kraampjes met sieraden, (sport)kleding en tassen.
Dit jaar werd het toernooi georganiseerd door een mannenteam, Jap, Tom, Peter en Hans. Al weken van te voren waren ze bezig met de voorbereidingen voor deze dag. Het moest een bijzondere dag worden, en dat is ze heel goed gelukt.

Nadat alle dames hun kopje of thee hadden gedronken werden ze naar baan 4 gestuurd voor een warming up. Daar zijn de dames niet zo van, die willen liever meteen tennissen, maar niets ervan, Rebel Moojen hield de groep bij elkaar en zij heeft ervoor gezorgd dat de dames soepel en lenig konden beginnen aan hun tennis- en spelletjesdag. Rebel, bedankt voor het losmaken van de spieren van de dames.

De spelletjes waren weer hilarisch. Het thema was multitasken want ze zeggen dat vrouwen dat kunnen. Nou…… dat viel best tegen. De dames konden punten scoren met theedoeken vouwen en dan ook nog simpele vragen beantwoorden zoals ‘hoe heet de keuken op een boot’ Je moet er maar opkomen terwijl je je best doet om een scherpe vouw te krijgen in je theedoek. En wat was die Peter streng, hij keurde heel wat keukendoeken af.

Het tweede spel vond plaats op het kleine tennisveld. Peter speelde 10 ballen aan die je in een klein doeltje moest zien te krijgen. Niet zo moeilijk zou je denken maar wel als Hans je bij iedere bal een som opgeeft die je direct moet beantwoorden. Geen moeilijke sommen hoor, gewoon 3×7 bijvoorbeeld maar voordat je het weet roep je 10 i.p.v. 21 want je bent alleen maar gefocust op de tennisbal en het doeltje.

Tussen de middag hebben de dames heerlijk genoten van een smakelijke lunch die zoals altijd weer goed was verzorgd door Maaike en haar team. Een aantal dames heeft ook genoten van een massage van Nathalie of een voet- of hoofdmassage van Wendy. Dames, bedankt dat jullie weer bereid waren om op deze dag aanwezig te zijn.

En dan als laatste, een teamspel……..wie verzint zoiets. Even in het kort. De dames zien een parcourtje op het handbalveld, Hans, in zwarte overall en oranje pruik, komt de sporthal uitrijden in een Renault4 uit het jaar 0. De heren laten zien wat de bedoeling is. Het team (4 dames) stapt in, rijdt tot de rode streep, 3 dames stappen uit en leggen ieder een tennisbal op een pion. Stappen weer in tot de volgende rode streep, stappen weer uit en geven aanwijzingen aan de chauffeuse om achteruit in te parkeren. Ze zeggen namelijk dat vrouwen hier zo slecht in zijn!  En dit alles zo snel mogelijk want het team met de snelste tijd werd beloond met een weekendje cabrio rijden in een door Dusseldorp Zaandam (Mario van Swaaningen) aangeboden BMW. En de winnaars waren…. Caroline, Anita, Diana en Sonja. Veel plezier lady’s.

Maar waar het aan het einde van de dag toch om gaat is wie de lady of the day is geworden. Hans hield ons lang in spanning met zijn speech maar onder luid applaus riep hij Jeanette Coone naar voren om haar prijs in ontvangst te nemen. Een geweldige prijs, geschonken door de hoofdsponsor van het toernooi Ilse voor Haar Kappers. Ilse, ontzettend bedankt voor het sponsoren van het toernooi.

Ook bedanken wij de subsponsors, Bart Thoolen Bouwbedrijf, Opmeer PR&Communicatie, Schildersbedrijf Frits Beekhuijs voor hun financiële bijdrage aan het toernooi en Ellen van Norde en Chantal Verzijlberg voor het sponsoren van een leuke prijs.

Als laatste willen wij iedereen bedanken die op men’s night (6 juli) en op lady’s day (8 juli) een bijdrage in de spaarpot heeft gedaan van Ploegmaats. De spaarpot is inmiddels geleegd en het bedrag van € 220,00 is gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding. Heb je de spaarpot gemist maar wil je wel doneren, kijk dan op de site van Ploegmaats en steun deze actie.

Op de site maar ook op Facebook vind je alle informatie over de mooie actie van Ploegmaats, bestaande uit Pim, Neal, Frenk (kopmannen) en Robin, Seppe (ploegleiders). Zij gaan het avontuur aan om in 20 dagen ruim 2000 kilometer te fietsen van Haarlem naar Schotland. Deze uitdaging begint op 21 juli 2018 en de start is om 10.00 uur vanaf Bar Wigbolt, Smedestraat, Haarlem. Vanaf 9.00 uur is de koffie bruin en is iedereen welkom om deze kanjers uit te zwaaien.

Jap, Peter, Tom en Hans, ontzettend bedankt voor het organiseren van het jaarlijkse Ilse voor Haar Kappers Toernooi. Jullie waren geweldig en fijn om te weten dat wij volgend jaar weer op jullie kunnen rekenen.

De foto’s die zijn gemaakt door Frits zijn hier te zien!

Deelnemers, tot ziens op een volgend toernooi.
Commissie Recreatie

Comments are closed.