MENU

4 april Update Coronavirus en tennis

Beste leden,

Wij hopen dat het goed gaat met u en uw familie in deze moeilijke tijd.

Zoals u ongetwijfeld weet, zijn de corona-maatregelen van het kabinet verlengd tot 28 april. Dit heeft uiteraard consequenties voor onze vereniging en natuurlijk ook voor u. Wij willen de communicatie met jullie, onze leden, transparant en open houden. Hieronder behandelen we een aantal punten, waarvan we menen dat die momenteel relevant zijn. De onderwerpen komen voort uit de voortschrijdende inzichten in het bestuur en zeker ook uit vragen die vanuit diverse kanten aan ons gesteld worden.

Sportpark en De Bruijnerie
Er mogen t/m 28 april geen georganiseerde sportactiviteiten plaatsvinden, ook niet in kleine groepen. We realiseren ons dat tennis bij uitstek een sport is die je op veilige afstand van elkaar kunt uitoefenen, maar trekken één lijn met alle sporten en volgen de maatregelen van de regering t.a.v. sluiting van sportclubs, dus ook tennisparken blijven gesloten om de kans op verspreiding van het virus te minimaliseren. De gezondheid en veiligheid van iedereen staat voorop, we hopen op jullie begrip in deze tijden. Uiteraard blijft De Bruijnerie om deze reden ook gesloten.

Competities
De start van de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie blijft voorlopig uitgesteld naar begin mei. Het kabinet heeft aangekondigd op 21 april een besluit te nemen over het vervolg van de maatregelen na 28 april. De KNLTB neemt zo snel mogelijk na 21 april het besluit of de nieuwe startdatum en planning van de competities haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. We houden ons hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.

Tennislessen senior clubleden
Voor de clublessen van de seniorleden van onze vereniging geldt dat deze op zijn vroegst kunnen beginnen op 4 mei en dan kunnen alle 15 lessen vóór 1 oktober zonder problemen gegeven worden. Vooralsnog zullen de lesgelden niet geïncasseerd worden, in afwachting van de verdere ontwikkelingen.

Jeugdsportkamp
Gelet op de voorbereidingstijd, de onzekerheid over de duur van de maatregelen en de mogelijke start van de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie moeten wij helaas melden dat het Jeugdsportkamp dit jaar niet georganiseerd wordt. Vanzelfsprekend zetten wij het Jeugdsportkamp in 2021 weer op de agenda.

Overige evenementen
Over de overige evenementen die staan gepland in de komende maanden neemt het bestuur een beslissing na 28 april.

Contributie-inning
We zijn met zijn allen de vereniging, in goede en mindere tijden. Je bent lid van de vereniging en dan ben je contributie verschuldigd. De vaste kosten van onze club lopen immers door. Daar waar mogelijk beperken we de kosten uiteraard. Mag de vereniging contributie blijven innen? Iedereen in de sport wordt door de maatregelen geraakt: de sporters, de clubs, de bonden en ook andere sportaanbieders. Laten we dat vooral samen zien op te lossen. Ook de KNLTB adviseert verenigingen de contributie van hun leden gewoon te innen. De KNLTB adviseert ook om op dit moment lopende afspraken te respecteren en op een later moment te inventariseren hoe diverse partijen elkaar kunnen helpen. Op de website van de KNLTB wordt na belangrijke gebeurtenissen regelmatig een update gegeven. U kunt daar ook zien dat al onze beslissingen in lijn zijn met de adviezen van de KNLTB .

Op Facebook, Instagram, de Club app en de website van TV Kontakt worden regelmatig nieuwe berichten geplaatst m.t.b. het Coronavirus en tennis.

Kijk ook eens op de Facebook en/of de Instagram pagina van Tennisschool Hoogland-Wiers voor de dagelijkse challenge van trainer Ruud.

Wij blijven u op de hoogte houden bij verdere ontwikkelingen.

Als laatste wensen wij u een goede gezondheid en positieve energie in deze onwerkelijke tijd.

Met vriendelijke groet,

Bestuur
T.V. Kontakt


 

27/3 Lees hier de column van Erik Poel, algemeen directeur KNLTB met betrekking tot de coronacrisis.

 


22/3 De verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus hebben gevolgen voor de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie. Voor meer dan 200.000 tennissers is de competitie hét hoogtepunt van het tennisseizoen. We proberen er dan ook alles aan te doen om de competitie door te laten gaan, voor zover de situatie het toelaat. Uiteraard staat de gezondheid van onze leden voorop. De afgelopen dagen heeft de KNLTB daarom alle mogelijke scenario’s en bijbehorende consequenties in kaart gebracht en een besluit genomen over de verdere uitvoering van de competitie.
De start van de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie wordt voorlopig uitgesteld.

Lees hier het laatste nieuws van de KNLTB.

 


 

15/3 Eerder vanmiddag heeft het kabinet besloten dat ook alle sportclubs vandaag vanaf 18.00 uur moeten sluiten in verband met de coronacrisis. Dit betekent dat het park en de Bruijnerie per direct gesloten zijn t/m 6 april. Wij houden onze leden op de hoogte van verdere ontwikkelingen.
Zorg goed voor jezelf en voor elkaar.